
کار کردن با یوتیوب (youtube) مانند پلتفرم های دیگر قوانین و مقررات خاص خودش را دارد. که یوتیوب در انجام این قوانین بسیار سختگیر است. پس برای کسب درآمد کانال خود و بسته نشدن آن به این مقررات احترام بگذارید. امروز تیم ما می خواهد قوانین یوتیوب را بررسی کند تا شما عزیزان دچار مشکل با این پلتفرم نشوید.
یوتیوب اصلا چه میکند؟
این پلتفرم به کاربرانش اجازه میدهد تا ویدئوها را آپلود کنند، ببینند و امتیاز بدهند و به اشتراک بگذارند. حتی کاربران یوتیوب میتوانند لیستهای پخش درست کنند. و گزارش از تخلفها بدهند و سایر کاربران را هم دنبال کنند. کلیپهای ویدئویی، کلیپهای نمایش تلویزیونی، نماهنگ و فیلمهای موسیقی، فیلمهای کوتاه و مستند، ضبط صدا، تیزر فیلم، پخش مستقیم و سایر مطالبی مثل وبلاگنویسی فیلم، فیلمهای کوتاه اصلی و فیلمهای آموزشی ازجمله شاخههای فعالیت در یوتیوب هستند. قالبهایی که هرکدام طرفداران خودشان را دارند. کاربرانی که ثبتنام نکردند فقط میتوانند فیلمها را در سایت مشاهده کنند. درحالی که کاربران ثبتنام شده مجاز هستند. به تعداد نامحدود فیلم آپلود کرده و نظرات خود را به فیلمها اضافه کنند.
یوتیوب این اجازه را به کاربرانش میدهد. که ویدئوهایش را در بیرون از خود و روی صفحههای وب، وبنوشتها و شبکههای اجتماعی منتشر کنند. هر ویدئو در یوتیوب به همراه قطعهای از اچتیامال است که قابلیت انتشار ویدئو در وبگاهها را ممکن میسازد. کدهای جاسازی و همچنین رتبهبندی و اظهارنظر، میتواند توسط مالک ویدئو غیرفعال شود. در یوتیوب، حداکثر مقدار مجاز بارگذاری ویدئوها ۱۵ دقیقه است. که میتوان با دریافت کد راستآزمایی ویدئوها را تا سهساعت هم بارگذاری کرد.
درباره اثرگذاری یوتیوب جالب است بدانید که در سال ۲۰۰۷، کودکی به نام چارلی در یک ویدئو کوتاه ۵۶ ثانیهای انگشت برادر خود را در آن گاز میگیرد و بعد میخندد. فیلم این ۵۶ ثانیه نزدیک به ۵۰۰ میلیون بار بازدید داشته و در سال ۲۰۱۲ خانواده چارلی پس از طرح شکایت، از پخش این ویدئو مبلغ ۱۵۰هزار دلار را کسب کردند. دفتر مرکزی یوتیوب در بالای یک پیتزافروشی و رستوران ژاپنی در سانماتئو، کالیفرنیا قرار داشت و اولین ویدئویش که بیش از یک میلیون بازدید داشت، متعلق به تبلیغ نایک با رونالدینیوی برزیلی در نوامبر ۲۰۰۵ بود.
چند قانون مهم
1- استفاده از فیلم و عکس دیگران
یکی از قوانینی که بسیار سفت و سخت گرفته میشه , استفاده از فیلم یا عکسی هست که مال شما نیست و یا شما حق نشر اون رو ندارید , شاید بگید اگر من فقط فیلم رو بخوام آپلود کنم و هیچ پولی نخام ازش در بیارم , آیا باز شامل این قانون میشه ؟
بله – هیچ فرق نداره , حتا اگر شما فیلمی رو آپلود کنید و در حالت خصوصی قرار بدید و با کسی هم به اشتراک نزارید باز همین اتفاق خواهد افتاد .
در چه شرایطی میتوانیم از محصولات دیگران استفاده کنیم ؟
فقط اگر از کل ویدئو ما ۱۰ درصد به این محصول اختصاص داده شود میتوانیم استفاده کنیم , که البته باید برای نقد و بررسی محصول باشد نه برای استفاده مستقیم . که به این حالت میگویند fair usage —– البته حتی خود youtube اعلام کرده که قانون fair usage بسیار پیچیده هست و میتونه باز برای کانال شما مشکل ایجاد بکنه .
قوانین یوتیوب
2-برهنگی یا محتوای جنسی
YouTube مکان مناسبی برای نمایش محتوای غیراخلاقی جنسی و پورنوگرافی نیست. اگر ویدیوتان حاوی چنین محتوایی است، حتی اگر ویدیوی خودتان باشد، نباید آن را در YouTube پست نکنید. همچنین توجه داشته باشید که YouTube با مجری قانون همکاری نزدیکی دارد و سوءاستفاده از کودکان را گزارش می کند.
قوانین یوتیوب
3-استفاده از موسیقی دیگران
شما نمیتوانید از موسیقی که توسط شما کار نشده و اجازه نشر ان را ندارید. در محتوای خود استفاده کنید ولی باز قانون fair usage شامل حال موسیقی نیز میشود, اگرچه برخی از افراد اجازه میدهند که شما از موسیقی های آنها استفاده بکنید به این شرط که در قسمت شرح ویدئو خود به آنها Credit – اعتبار بدهید . پس همیشه باید اطمینان حاصل کنید و بعد استفاده کنید.
قوانین یوتیوب
4-کلیک کردن بر روی تبلیغات یوتیوب
شما نمیتوانید از بینندگان ویدئو خود بخواهید که بر روی تبلیغات موجود در کانال شما کلیک کنند , نتیجه چنین درخواستی بسته شدن کانال شما در سریع ترین زمان ممکن خواهد بود . شما خودتون هم نمیتوانید و نباید بر روی تبلیغات ویدئو های خودتون کلیک بکنید.
قوانین یوتیوب
5-محتوای خشونت آمیز یا دارای صحنه های نامناسب
شما نباید محتوای خشونتبار یا جنایتآمیزی را که هدف آن ترساندن یا تحریک کردن است. یا دارای محتوای غیرموجه است پست کنید. اگر در اخبار یا ویدیوی مستند، محتوای نامناسبی پست میکنید، دقت کنید که اطلاعات کافی ارائه دهید. تا افراد بدانند در این ویدیو چه چیزی را خواهند دید. دیگران را تشویق به انجام کارهای خشونتآمیز نکنید.
قوانین یوتیوب
6-تهدید ها
با مواردی چون رفتارهای متجاوزانه، تهدید، ایجاد مزاحمت، آزار و اذیت، ارعاب، تجاوز به حریمخصوصی دیگران، فاش کردن اطلاعات شخصی افراد و تحریک دیگران برای انجام اعمال خشونتآمیز یا نقض «شرایط و ضوابط» به شدت برخورد میشود. درصورت شناسایی چنین افرادی ممکن است آنها برای همیشه از استفاده YouTube منع شوند.
قوانین یوتیوب